Radošā industrija '2020, pasākumi Rīgā un Latvijā kultūras ziņās

Kino un kultūra '2024

Kultūrvide un kinostāsti 🎞 filmas, online kinoteātri un bezmaksas TV kanāli internetā *uzzini, kur internetā skatīties mākslas filmas legāli un bez maksas


Filmas un bezmaksas TV kanāli
Filmas un bezmaksas TV kanāli

* televīzijas tiešraides internetā bez maksas, kā arī ārzemju un Padomju kino klasika - skatītāju iecienītākās, populāras filmas online kinoteātrī gan ar abonēšanu, gan TV kanāli, kur tās skatīties internetā bez maksas legāli


TAS VARĒTU TEVI INTERESĒT



Vai un kāpēc ir vajadzīgs interjerista padoms?

Publicēts | 9 augusts, 2012 |

To palīdzēja noskaidrot dizainere- interjeriste Guna Mēnese. Guna Mēnese ir beigusi Latvijas Mākslas Akadēmiju, dizaina nodaļu, bet sākums zināšanām bija daudz agrāk. Un pašlaik viņa strādā par dizaineri– interjeristi, kā arī sniedz konsultācijas kādā veikalā.

Kādas funkcijas veic interjerists? – Principā interjerists organizē telpu, kurā mēs dzīvojām un strādājam, veido tās raksturu un noskaņu.

Kāpēc ir vajadzīgi interjerista pakalpojumi? – Piemēram, cilvēks aiziet uz veikalu vai salonu un izvēlas flīzes vannas istabai. Viņš zina, kura kolekcija viņam patīk. Taču piedāvāti tiek, piemēram, trīs veidu sienas flīžu paraugi, divu veidu grīdas flīžu paraugi, ir dažādi dekori un listellas jeb apmalītes. Un te nu sākas grūtības, kurus modeļus izvēlēties un kā tos izvietot. Pašam to izdarīt ir diezgan sarežģīti, jo ir daudzi nosacījumi, kas jāņem vērā. Teiksim vannas istabā ir svarīgi zināt telpas lielumu un priekšmetu esošo vai vēlamo izvietojumu. Tālāk var domāt par flīžu kompozīciju.




 Cik nozīmīga ir interjerista profesija? – Šobrīd ir ļoti liels dažādu materiālu piedāvājumu klāsts, līdz ar to ir plašas iespējas veidot katram piemērotu interjeru, tomēr, lai to īstenotu, ir jāprot izvēlēties īsto variantu. Tas nozīmē, ka vajadzīga profesionāla pieeja šai lietai. Mūsdienās cilvēki to saprot un novērtē, līdz ar to interjerista profesija kļūst ar vien nozīmīgāka un tiešām pieprasīta.

Kur var apgūt interjerista profesiju? – Kā jau sākumā noskaidrojām, Latvijas Mākslas Akadēmijā. Ir arī dažādi kursi, bet es tomēr tos nevērtēju kā ļoti nozīmīgus. Tas tādēļ, ka tā zināšanu bāze neveidojas tik ātri. Pa pāris mēnešiem nevar apgūt šāda veida profesiju. Varbūt cilvēkam individuāli kursi ir noderīgi un interesanti, lai uzzinātu dažas pamatprincipus, pēc kuriem vadīties, veidojot savu vidi.

Cik bieži cilvēkam ir vajadzīga interjerista palīdzība? – Principā bieži. Ir cilvēki, kas paši iekārto savu māju un cenšas paši daudz ko izdarīt, bet tomēr pienāk brīdis, kad viņi saprot, ka nepieciešama profesionāla palīdzība. Tad griežas pie interjerista. No savas puses varu ieteikt pakonsultēties ar interjeristu jau laikus, jo, kad darbi jau uzsāki un tad pamana kādas nepilnības, kaut ko mainīt ir diezgan grūti.

Kādām rakstura īpašībām ir jābūt interjeristam? – Pirmkārt ir jābūt iztēlei, spējai iztēloties, redzēt telpu pirms tā top gatava. Iztēle ir jātrenē. Darbā ar klientu, svarīga ir spēja uzklausīt.

Kā rodas idejas? – Piemēram, ir kāds uzdevums vai priekšlikums un ir vajadzīgs risinājums. Tad tu par to risinājumu domā. Gadās, ka ieraugi kaut ko rosinošu, pilnīgi nesaistītu ar interjeru, kas dod pozitīvu impulsu, kas savukārt veido asociācijas, un rodas idejas.

Intervijas saturu laipni piedāvāja:  Gaļina Milajeva ; publikācija pilnā tās apjomā lasāma šeit: www.mebeles.inf.lv 

..uz sākumu



Kino mākslas un kultūras arheoloģija ‘2024

KINOTEĀTRIS ONLINE piedāvā leģendāras filmas

Leģendāras filmas internetā – skatīties PSRS (Padomju) laikā radītās Mosfiļm mākslas filmas krievu valodā un ar subtitriem, legāli un oriģinālā kvalitātē online kinoteātrī bez maksas: dvēseliskais padomju kino drudzis »

Kinoteātris online - skatīties internetā bez maksas leģendāras Mosfiļm padomju laiku mākslas filmas legāli

Mosfiļm – tā ir viena no vecākajām un lielākajām kinostudijām bijušajā Padomju Savienībā. Mosfiļm kinostudija savas 90 gadu pastāvēšanas laikā ir producējusi vairāk kā 2500 pilnmetrāžas filmas. Šobrīd kinostudija Mosfiļm ir ieguvusi kinokoncerna statusu, kas spēj producēt vairāk kā simts filmas gadā. Kinostudijā Mosfiļm tiek filmētas ikviena žanra filmas. Lielākais vairākums Krievijas filmas, seriāli u.c. kinoprodukcija tiek radīta tieši Mosfiļm paspārnē

Filmas online un kultūra * kino māksla kā uz delnasKinostudijā Mosfiļm radītās mākslas filmas daudzas iekļautas ne tikai PSRS vai Krievijas, bet arī pasaules kino zelta fondā.





TAS VARĒTU TEVI INTERESĒT





Neatradi, ko skatīties internetā?
Jaunākās filmas kinoteātros, meklē un skaties
mākslas vai dokumentālo filmu piedāvājumu
KINO AFIŠA

+ Latviešu mākslas filmas, ārzemju mākslas kino
Baltijas un Krievijas filmas online kinoteātros šobrīd

Latviešu, ārzemju un krievu filmas kinoteātros šobrīd

Kino māksla, vide un kultūra »







Kultūras pasākumi un programmas 2024 / Kino & kultūras radošā industrija, filmas online 



  • Iepriekšējie apmeklētāji interesējās par

  • Filmas un bezmaksas TV kanāli
    Uzzini, kur skatīties TV tiešraides un filmas internetā bez maksas legāli

    * Uzzini, kur skatīties online TV un filmas internetā bez maksas legāli
  • Biogrāfiskās mākslas filmas

    Biogrāfiskās mākslas filmas ir kino filmas, kuras uzņemtas pēc patiesiem notikumiem. Šāda veida kinodarbi ir lielisks materiāls, kā aizraujošā veidā iepazīt populāru personību, skandalozu notikumu vai vienkāršu cilvēku neticamos dzīvesstāstus. Uzzini vairāk par skatītāju visaugstāk novērtētajām filmām, kuras uzņemtas pēc patiesiem notikumiem: biogrāfisko filmu TOP's »

  • Shoppings kopā ar dizaineri

    Iepirkšanās kopā ar dizaineri palīdzēs jums neapjukt lielo iespēju priekšā mājokļa labiekārtošanā:
    * ieskaties cenrādī »





  • Latvijas Reitingi
    Kino un kultūras radošā industrija '2024 / filmas online
    Vērtējums: 4.3/5, izanalizējot 17257 apmeklējumus

    Top.LV
    Šis ir informatīvi veidots kino un kultūras radošās industrijas projekts, kurā nopublicētie materiāli var būt aizsargāti ar autortiesībām.
    KULTURASINDUSTRIJA.LV Ⓟ ULD altmedia