Radošā industrija '2020, pasākumi Rīgā un Latvijā kultūras ziņās

Kino un kultūra '2024

Kultūrvide un kinostāsti 🎞 filmas, online kinoteātri un bezmaksas TV kanāli internetā *uzzini, kur internetā skatīties mākslas filmas legāli un bez maksas


Filmas un bezmaksas TV kanāli
Filmas un bezmaksas TV kanāli

* televīzijas tiešraides internetā bez maksas, kā arī ārzemju un Padomju kino klasika - skatītāju iecienītākās, populāras filmas online kinoteātrī gan ar abonēšanu, gan TV kanāli, kur tās skatīties internetā bez maksas legāli


TAS VARĒTU TEVI INTERESĒT



Rietumu labdarības fonds – sprīdis līdz labākai dzīvei

Publicēts | 16 aprīlis, 2013 |

Rietumu Bankas labdarības fonds / projektu konkurs -Sprīdis labākai dzīvei- / 2013Rietumu labdarības fonda nolūks ir iespēju robežās sarūpēt atbalstu projektiem, kuri veicinātu bērnu veselību un aktīvu dzīvesveidu, lai apkārt esošā vide kļūtu pievilcīgāka, sakoptāka un arī droša, kā arī tās kultūras dzīve būtu piepildīta ar kvalitatīvu pasākumu saturu.

Rietumu Bankas labdarības fonda (RBLF) projektu konkurss “Sprīdis labākai dzīvei” ir viens no tādiem. Un 2013. gadā konkurss “Sprīdis labākai dzīvei” iesoļoja jau savā sestajā pastāvēšanas gadā.




Piecos sadarbības gados esam novērojuši – pieteikto projektu kvalitāte ir manāmi uzlabojusies. Ja ieceri ir atbalstījusi un līdzfinansējusi vietējā pašvaldība, kāds uzņēmums vai Eiropas projektu līdzfinansētāji, arī to uzraudzība un realizācija sokas raitāk. Tāpēc šogad konkursa nolikumā ir jauninājums – vismaz 15% no projekta kopējās summas ir jābūt vietējo pašvaldību vai uzņēmēju līdzfinansējumam. Ļoti gribam, lai labdarībā iesaistās arvien plašāks sabiedrības loks,” – sarunā atklāj fonda valdes priekšsēdētāja INGA ŠĪNA.

Rietumu Bankas labdarības fonda jaunumi
šobrīd: rezultāti un ziņas »

Līdz 2013.g. 30. aprīlim konkursā “Sprīdis labākai dzīvei” iespējams iesniegt savu labdarības projektu otrajai kārtai, bet līdz 23. aprīlim iespējams balsot par 1. kārtas “Sprīdis labākai dzīvei” konkursa projektiem. Atbalstīti tiks 3 – 4 projekti, kas būs saņēmuši visvairāk balsu. Balsot var vienu reizi: nobalso arī Tu »

“Sprīdis labākai dzīvei” projektu konkursa 1. kārtas finālisti ‘2013


Mācību aprīkojuma modernizācija izglītības kvalitatīvai īstenošanai Pelču speciālajā internātskolā – attīstības centrā (Kuldīgas novads)

Skolā mācās 173 skolēni ar garīgās attīstības traucējumiem. Iegādājoties jaunu datortehniku, skolēniem tiks radīta iespēja pilnveidot savas prasmes. Skolēni datorus izmantos informātikas, valodu, matemātikas un citās stundās.

Latvijas bērnu un jauniešu diabēta biedrības izdotā grāmatiņa „Cucuriņa padomi. Dzīvo vesels ar diabētu.”

Grāmatiņa domāta bērnu-diabēta slimnieku, viņu vecāku un pedagogu apmācībai, bērnu veselības uzlabošanai un iesaistīšanai sabiedrībā. Tiktu izdoti 1500 grāmatas eksemplāri, kā arī grāmatas elektroniskā versija, kas būs pieejama bez maksas.

Kokapstrādes darbnīcas izveide Alūksnes novada vidusskolā

Darbnīca palīdzētu zēniem apgūt kokapstrādes prasmes. Darbnīcu savu prasmju pilnveidošanai varētu izmantot arī skolas skolotāji, skolēnu vecāki un Alūksnes novada iedzīvotāji.

Kvalitatīvāka aprūpe un ātrāks atveseļošanās process Madonas pansionātā

Par projekta līdzekļiem plānots iegādāties 1 funkcionālo gultu, 4 pretizgulējumu matračus un 1 speciālo vannu gulošo slimnieku aprūpei.

Kuldīgas centra vidusskolas Dabas procesu pētniecības centra izveide

Centra izveide nodrošinātu praktiskās un pētnieciskās darbības prasmju pilnvērtīgu apguvi ārpusstundu darbā un mācību stundās skolēniem no Kuldīgas novada skolām, nodrošinātu zinātnisko bāzi novada skolotājiem.

Mājturības kabineta labiekārtošana Rīgas 71.vidusskolas Bērnu-invalīdu centrā

Mājturības kabinets palīdzētu bērniem ar garīgās attīstības traucējumiem apgūt ikdienas sadzīves iemaņas, kas veicinātu to integrēšanos sabiedrībā un ļautu tiem sagatavoties iespējami patstāvīgākai dzīvei. Kabinetu izmantotu arī vidusskolas skolēni.

Mākslīgās klinšu kāpšanas sienas atjaunošana Upesleju internātpamatskolā – rehabilitācijas centrā

Sienas atjaunošana radītu plašākas iespējas bērniem un jauniešiem ar somatiskām saslimšanāsm un mācīšanās traucējumiem veselīgi un lietderīgi pavadīt brīvo laiku.

Bērnu un jauniešu aktīvās atpūtas un sporta laukuma izveidošana Aknīstes vidusskolā

Sporta laukums veicinātu kvalitatīva brīvā laika pavadīšanas un veselīga dzīvesveida īstenošanas iespējas bērniem un jauniešiem Aknīstē.

Rotaļu un sporta laukuma izveide Bauskas vēsturiskajā centrā

Šī iecere- daļēji nosegts rotaļlaukums un strītbola laukums,- radītu iespēju Bauskas bērniem atpūsties drošā un sakārtotā vidē.

Bērnu rotaļu laukuma ierīkošana Dagdas pilsētā

Rotaļlaukums dotu iespēju aktīvi un pilnvērtīgāk atpūsties svaigā gaisā Dagdas pilsētas bērniem un viņu vecākiem.

Spēļu, sporta un atpūtas piederumu iegāde sociālās aprūpes centrā Ērgļos

Sporta un atpūtas inventāra iegāde ļautu 75 centra iemītniekiem saturīgi, aktīvi un veselīgi pavadīt brīvo laiku.

Meklēts un info atrasts pēc atslēgvārdiem internetā:

Kāpēc skatīties filmas online – internetā,- nevis kinoteātrī

🧐  Kur skatīties filmas – proti, vai doties uz kinoteātri, lai izvēlēto filmu noskatītos tur, vai arī šo filmu meklēt internetā, lai to skatītos kādā no online kinoteātriem, interneta TV vai filmu platformām tiešsaistē? Pie tam, kāpēc skatīties filmas internetā, ja tās var noskatīties kinoteātros? Tādi jautājumi var rasties ne vienam vien kino cienītājam pirms savas izvēles par labu kādai no iespējām.

Lai nosvērtos par labu vienai vai otrai izvēlei – skatīties filmas internetā vai klātienē Latvijas kinoteātros,- izvērtēsim mūsu kā kino baudītāju prioritātes. Piemēram, vai ir vērts atkārtoti doties uz kinoteātri, ja filma, ko vēlaties noskatīties, ir jau kādreiz redzēta? Varbūt filmu, ko vēlaties noskatīties, ik pa laikam rāda kādā no TV kanāliem. Un tādā gadījumā šo filmu reizēm varat skatīties atkārtoti tiešsaistē TV, vai arī noskatīties online TV arhīvā. Tomēr, iespējams, savu kā kino cienītāja baudījumu vēlaties pastiprināt ar iespaidiem, ko spēj sniegt vienīgi lielie kinoteātru ekrāni – it sevišķi jau tad, ja ir runa par filmām, kas balstītas uz iespaidīgiem kino kadriem. Tādas parasti mēdz būt asa sižeta filmas (piemēram, filmas par karu), trilleri un šausmenes, bet ne tikai – arī piedzīvojumu filmas u.c.. Un tādos gadījumos visticamāk izvēle varētu nosvērties par labu tam, lai ar iespaidiem bagāto filmu noskatītos Latvijas kinoteātros.



Kinoteātra apmeklējums var būt arī kā laba izklaide ne tikai skatoties filmas vienam, bet arī kopā ar draugiem un randiņā ar mīļoto cilvēku – it sevišķi jau tad, ja vēlaties izrauties no mājas rutīnas, vai arī kino apmeklējums kalpo kā jaunas iepazīšanas iemesls, piemēram, aklajā randiņā.

Lai gan teju vai nekas nelīdzinās kino baudījumam uz lielajiem ekrāniem kinoteātrī klātienē, tomēr reizēm citu ieteiktās populārākās un pat jaunākās filmas ir vērts vispirms atrast kādā no filmu platformām internetā, lai šīs filmas noskatoties kinoteātrī online, tā gūtu pirmos iespaidus. Pie tam, mūsdienu mājas kinozāles izsmalcinātiem kino baudītājiem varētu būt kā priekšroka tam, lai paliktu mājās skatīties mākslas filmas mājīgā gaisotnē, ērti iekārtojoties atpūtas krēslā. Nenoliedzami tieši diskrētums un māju sajūta var kļūt kā izšķirošais faktors tam, lai griba nosvērtos iecienītākās un jaunākās filmas skatīties, paliekot mājās.

Kur skatīties filmas internetā un kāpēc online kinoteātrīUzzini, kuras no filmām un kādā no interneta televīzijas platformām var skatīties online bez maksas vai kopā ar TV abonēšanu, vai arī iznomāt filmu nomā: * Megogo filmas » * Go3 filmas » * Tet cinema »


Kino un kultūras retrospektīva * pluss mākslas filmas, kuras ir vērts skatīties



Kino mākslas un kultūras arheoloģija ‘2024

KINOTEĀTRIS ONLINE piedāvā leģendāras filmas

Leģendāras filmas internetā – skatīties PSRS (Padomju) laikā radītās Mosfiļm mākslas filmas krievu valodā un ar subtitriem, legāli un oriģinālā kvalitātē online kinoteātrī bez maksas: dvēseliskais padomju kino drudzis »

Kinoteātris online - skatīties internetā bez maksas leģendāras Mosfiļm padomju laiku mākslas filmas legāli

Mosfiļm – tā ir viena no vecākajām un lielākajām kinostudijām bijušajā Padomju Savienībā. Mosfiļm kinostudija savas 90 gadu pastāvēšanas laikā ir producējusi vairāk kā 2500 pilnmetrāžas filmas. Šobrīd kinostudija Mosfiļm ir ieguvusi kinokoncerna statusu, kas spēj producēt vairāk kā simts filmas gadā. Kinostudijā Mosfiļm tiek filmētas ikviena žanra filmas. Lielākais vairākums Krievijas filmas, seriāli u.c. kinoprodukcija tiek radīta tieši Mosfiļm paspārnē

Filmas online un kultūra * kino māksla kā uz delnasKinostudijā Mosfiļm radītās mākslas filmas daudzas iekļautas ne tikai PSRS vai Krievijas, bet arī pasaules kino zelta fondā.





TAS VARĒTU TEVI INTERESĒT





Neatradi, ko skatīties internetā?
Jaunākās filmas kinoteātros, meklē un skaties
mākslas vai dokumentālo filmu piedāvājumu
KINO AFIŠA

+ Latviešu mākslas filmas, ārzemju mākslas kino
Baltijas un Krievijas filmas online kinoteātros šobrīd

Latviešu, ārzemju un krievu filmas kinoteātros šobrīd

Kino māksla, vide un kultūra »







Kultūras pasākumi un programmas 2024 / Kino & kultūras radošā industrija, filmas online 



  • Portatīvie datori * labākie, ko iesaka eksperti

    Eksperti iesaka - aizvadīto gadu 12 labākie portatīvie datori: uzzini vairāk »

    Labākie portatīvie datori * 2022 - eksperti iesaka
  • Iepriekšējie apmeklētāji interesējās par

  • Filmas un bezmaksas TV kanāli
    Uzzini, kur skatīties TV tiešraides un filmas internetā bez maksas legāli

    * Uzzini, kur skatīties online TV un filmas internetā bez maksas legāli
  • Biogrāfiskās mākslas filmas

    Biogrāfiskās mākslas filmas ir kino filmas, kuras uzņemtas pēc patiesiem notikumiem. Šāda veida kinodarbi ir lielisks materiāls, kā aizraujošā veidā iepazīt populāru personību, skandalozu notikumu vai vienkāršu cilvēku neticamos dzīvesstāstus. Uzzini vairāk par skatītāju visaugstāk novērtētajām filmām, kuras uzņemtas pēc patiesiem notikumiem: biogrāfisko filmu TOP's »

  • Shoppings kopā ar dizaineri

    Iepirkšanās kopā ar dizaineri palīdzēs jums neapjukt lielo iespēju priekšā mājokļa labiekārtošanā:
    * ieskaties cenrādī »





  • Latvijas Reitingi
    Kino un kultūras radošā industrija '2024 / filmas online
    Vērtējums: 4.3/5, izanalizējot 17257 apmeklējumus

    Top.LV
    Šis ir informatīvi veidots kino un kultūras radošās industrijas projekts, kurā nopublicētie materiāli var būt aizsargāti ar autortiesībām.
    KULTURASINDUSTRIJA.LV Ⓟ ULD altmedia