Kino un kultūra '2024

Kultūrvide un kinostāsti 🎞 filmas, online kinoteātri un bezmaksas TV kanāli internetā *uzzini, kur internetā skatīties mākslas filmas legāli un bez maksas


Atbalstītājiem

Radošā kultūras industrija. Radošās izdomas un biznesa potenciāla pārmijas saziņā vidē un kultūrā / mārketinga un reklāmas kampaņas internetā
Iespējams, Tevi pārsteigs ziņa, ka ienākumi no reklāmvides spēj segt tikai nelielu daļu no izdevumiem, kuri saistās ar neliela vai vidēja apjoma radošās kultūras medija uzturēšanu un šīs industrijas satura aprites nodrošināšanu interneta vidē. Tā ir problēma visā pasaulē. Bet Tev ir iespēja atbalstīt KULTURASINDUSTRIJA.LV satura platformu. Vienalga, vai Tu esi valsts iestāde, sabiedriska organizācija, vai arī vēlies būt privāts partneris, Tev ir iespēja atblastīt KULTURASINDUSTRIJA.LV satura pastāvēšanu, vienlaicīgi dāvājot iespēju uzlabot tā kvalitātes. Par KULTURASINDUSTRIJA.LV autoru: uzzini vairāk »
 

Tavs ziedojums palīdzēs attīstīt šīs vietnes satura kvalitātes





Maksājumu drošību garantē PayPal

 

Radošās kultūras industrija Uzticības Granta meklējumos

Ir tāds teiciens: kur seši amati, tur septītais ir bads. Mēs katrs vēlamies attīstīties un būt profesionāli savā darbības jomā, tomēr atduramies pret to, ka visu vienlaicīgi nepaspēt. Radošs darbs, lai nodrošinātu baudāmus rezultātus, kā jebkura cita nodarbe pieprasa vairāk vai mazāk nepārtrauktu uzmanību.




Brīdī, kad mēs skaisti izsakāmies, darīšana sāk atpalikt no runāšanas.
Kad mums pieprasa izteikties vēl iespaidīgāk, pati tā darīšana nobāl un izbalē.

Un brīdī, kad šī uzmanība tiek nevietā sadrumstalota radikāli pretējās nodarbēs, rodas samocītas vērtības jeb nevērtīgi virspusīgs darbs. Šādām situācijām labs un, iespējams, arī vienīgais risinājums ir finansējuma piesaistes menedžments.

Ideālais finansējuma piešķiršanas modelis radošajām kultūras industrijām

KULTURASINDUSTRIJA.LV ierosina ideālo finansējuma piešķiršanas modeli radošajām kultūras industrijām. Proti, Latvijā nav mazums struktūrvienību, kuras tieši vai netieši ir saistītas ar finansējuma sadali kultūras jomā. Un, pieļauju, šī birokrātiskā aparāta uzturēšanai tiek tērēti apjomīgi finanšu resursi. Bet jājautā, vai Tu kā radošās kultūras industrijas pārstāvis esi saņēmis kaut vienu zvanu vai e-pastu no šī birokrātiskā aparāta ar piedāvājumu piemeklēt finansējumu tieši Tavam projektam? Bet tas varētu būt efektīvākais veids, kā radošās kultūras industrijas māksliniekiem saņemt finansiālo atbalstu savai jau esošai rūpalai, pašiem īpaši nelauzot par to galvu, vai viņa radošā brigāde, projekts būs vai nebūs kārtējā kaut kur izsludinātā finansējuma piešķiršanas konkursa formāta cienīgs.

Atbalsti šo koncepciju, daloties ar to sociālajos tīklos!

Industrijas menedžmenta trīs soļi pretīm radošās kultūras labākai dzīvei:

– apzinies perspektīvu: jau darbībā esošus projektus kultūras radošās industrijas jomā;
– izvērtē to potenciālu un iespējas konkrēto projektu finansiāli atbalstīt;
– sazinies ar konkrētās radošas brigādes vai projekta vadītāju un pavaicā: kā varam palīdzēt?

Uzsākot šādu kustību, esmu pārliecināts, būs neiedomājami liela atsaucība. Kultūras radošās industrijas pārstāvji paši uzsāks publicēt pozīcijas, kurās tām būtu nepieciešams finansējums. Un tad jau daudz konkrētāk kultūras struktūrvienību birokrātiskais aparāts varēs uzrunāt konkrētos radošo industriju projektu vadītājus, lai diskutētu, kā salāgot finansējuma modeļu piešķiršanas prasības ar konkrētās kultūras radošās brigādes vai projektu attīstības iespējām un vajadzībām.

Kultūras radošās industrijas menedžmentam

Saskatīji perspektīvu, atbalsti! Aicinu iedarbināt mehānismu, kura ietvaros nevis radošie indivīdi un to brigādes būtu spiesti medīt finansējumu savai radošās darbības attīstībai, bet gan šis finansējums ar finansējuma piesaistes menedžmenta starpniecību pats tos atrastu, uzrunātu, adaptētu..

Sazinies ar mani:

    Vārds vai organizācija (obligāts)

    Tavs e-pasts (obligāts)

    Tavs piedāvājums

    Kāpēc skatīties filmas online – internetā,- nevis kinoteātrī

    🧐  Kur skatīties filmas – proti, vai doties uz kinoteātri, lai izvēlēto filmu noskatītos tur, vai arī šo filmu meklēt internetā, lai to skatītos kādā no online kinoteātriem, interneta TV vai filmu platformām tiešsaistē? Pie tam, kāpēc skatīties filmas internetā, ja tās var noskatīties kinoteātros? Tādi jautājumi var rasties ne vienam vien kino cienītājam pirms savas izvēles par labu kādai no iespējām.

    Lai nosvērtos par labu vienai vai otrai izvēlei – skatīties filmas internetā vai klātienē Latvijas kinoteātros,- izvērtēsim mūsu kā kino baudītāju prioritātes. Piemēram, vai ir vērts atkārtoti doties uz kinoteātri, ja filma, ko vēlaties noskatīties, ir jau kādreiz redzēta? Varbūt filmu, ko vēlaties noskatīties, ik pa laikam rāda kādā no TV kanāliem. Un tādā gadījumā šo filmu reizēm varat skatīties atkārtoti tiešsaistē TV, vai arī noskatīties online TV arhīvā. Tomēr, iespējams, savu kā kino cienītāja baudījumu vēlaties pastiprināt ar iespaidiem, ko spēj sniegt vienīgi lielie kinoteātru ekrāni – it sevišķi jau tad, ja ir runa par filmām, kas balstītas uz iespaidīgiem kino kadriem. Tādas parasti mēdz būt asa sižeta filmas (piemēram, filmas par karu), trilleri un šausmenes, bet ne tikai – arī piedzīvojumu filmas u.c.. Un tādos gadījumos visticamāk izvēle varētu nosvērties par labu tam, lai ar iespaidiem bagāto filmu noskatītos Latvijas kinoteātros.



    Kinoteātra apmeklējums var būt arī kā laba izklaide ne tikai skatoties filmas vienam, bet arī kopā ar draugiem un randiņā ar mīļoto cilvēku – it sevišķi jau tad, ja vēlaties izrauties no mājas rutīnas, vai arī kino apmeklējums kalpo kā jaunas iepazīšanas iemesls, piemēram, aklajā randiņā.

    Lai gan teju vai nekas nelīdzinās kino baudījumam uz lielajiem ekrāniem kinoteātrī klātienē, tomēr reizēm citu ieteiktās populārākās un pat jaunākās filmas ir vērts vispirms atrast kādā no filmu platformām internetā, lai šīs filmas noskatoties kinoteātrī online, tā gūtu pirmos iespaidus. Pie tam, mūsdienu mājas kinozāles izsmalcinātiem kino baudītājiem varētu būt kā priekšroka tam, lai paliktu mājās skatīties mākslas filmas mājīgā gaisotnē, ērti iekārtojoties atpūtas krēslā. Nenoliedzami tieši diskrētums un māju sajūta var kļūt kā izšķirošais faktors tam, lai griba nosvērtos iecienītākās un jaunākās filmas skatīties, paliekot mājās.

    Kur skatīties filmas internetā un kāpēc online kinoteātrīUzzini, kuras no filmām un kādā no interneta televīzijas platformām var skatīties online bez maksas vai kopā ar TV abonēšanu, vai arī iznomāt filmu nomā: * Megogo filmas » * Go3 filmas » * Tet cinema »


    Kino un kultūras retrospektīva * pluss mākslas filmas, kuras ir vērts skatīties



    Kino mākslas un kultūras arheoloģija ‘2024

    KINOTEĀTRIS ONLINE piedāvā leģendāras filmas

    Leģendāras filmas internetā – skatīties PSRS (Padomju) laikā radītās Mosfiļm mākslas filmas krievu valodā un ar subtitriem, legāli un oriģinālā kvalitātē online kinoteātrī bez maksas: dvēseliskais padomju kino drudzis »

    Kinoteātris online - skatīties internetā bez maksas leģendāras Mosfiļm padomju laiku mākslas filmas legāli

    Mosfiļm – tā ir viena no vecākajām un lielākajām kinostudijām bijušajā Padomju Savienībā. Mosfiļm kinostudija savas 90 gadu pastāvēšanas laikā ir producējusi vairāk kā 2500 pilnmetrāžas filmas. Šobrīd kinostudija Mosfiļm ir ieguvusi kinokoncerna statusu, kas spēj producēt vairāk kā simts filmas gadā. Kinostudijā Mosfiļm tiek filmētas ikviena žanra filmas. Lielākais vairākums Krievijas filmas, seriāli u.c. kinoprodukcija tiek radīta tieši Mosfiļm paspārnē

    Filmas online un kultūra * kino māksla kā uz delnasKinostudijā Mosfiļm radītās mākslas filmas daudzas iekļautas ne tikai PSRS vai Krievijas, bet arī pasaules kino zelta fondā.





    TAS VARĒTU TEVI INTERESĒT




    Latvijas Reitingi
    Kino un kultūras radošā industrija '2024 / filmas online
    Vērtējums: 4.3/5, izanalizējot 17257 apmeklējumus

    Top.LV
    Šis ir informatīvi veidots kino un kultūras radošās industrijas projekts, kurā nopublicētie materiāli var būt aizsargāti ar autortiesībām.
    KULTURASINDUSTRIJA.LV Ⓟ ULD altmedia